Arbejdsproces for laserrensemaskine

- 2024-05-30-

Arbejdsgangen i enlaser rensemaskineer en delikat og flertrinsproces, hvis kerne er at bruge laserteknologi til at opnå en effektiv og miljøvenlig rengøring.

1. Indstilling af rengøringsobjektet:

Bestem først genstanden, der skal renses, og anbring den i laserrenserens arbejdsområde. Disse genstande kan omfatte metalkomponenter, sten, belægninger og forskellige genstridige pletter.

2. Laserkildeaktivering:

Dernæstlaser rensemaskineaktiverer sin interne laserkilde for at generere pulserende lasere med høj intensitet. Disse laserimpulser kan være nanosekund, picosekund eller femtosekund med ekstrem høj energitæthed.

3. Laserfokusering:

Laserstrålen fokuseres til et meget lille punkt gennem et optisk præcisionssystem (såsom en linse eller en reflektor) for at danne en højenergiplet. Dette sted er en vigtig del af rengøringen.

4. Laserinteraktion med overfladen:

Når højenergilaserstrålen bestråles på måloverfladen, vil den interagere med snavs, belægning eller urenheder på overfladen. Denne handling kommer normalt til udtryk som fordampning af snavs eller brænding/oxidation af belægningen, hvilket får den til at falde af overfladen.

5. Verifikation af renseeffekt:

Efter rengøring vil operatøren kontrollere måloverfladen for at sikre, at alt snavs og belægninger er blevet fuldstændigt fjernet, og overfladen er ren igen.

6. Restbehandling:

Detlaser rensemaskineer normalt udstyret med et luftstrøms- eller vakuumsystem for at fjerne det fjernede snavs og urenheder i tide for at forhindre dem i at sætte sig fast på måloverfladen igen.

7. Afkøling og tørring:

Efter rengøring vil måloverfladen blive afkølet og tørret for at sikre, at den er i den bedste stand.

Fordelene ved laserrensemaskiner er betydelige. Det kræver ikke direkte kontakt med objektet, der skal rengøres, har høj rengøringsnøjagtighed og effektivitet og bruger ingen kemikalier eller rengøringsmidler, så det er miljøvenligt og velegnet til rengøring af forskellige materialer.